Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.


Lemondott a második legidősebb gyoji...

Lemondott a második legidősebb gyoji...
Kimura Tamajiro (62, Tatsunami beya) benyújtotta lemondási dokumentumait az NSK-nak.

Tamajiro a második legidősebb gyoji a jelenlegi Shikimori Inosuke után.

Tatsunami oyakata tudomásul vette a hírt.
A 6. Kimura Tamajiro - 6代 木村 玉治郎 (1960. december 27-én született ) japán profi szumóbíró Fukusimából, Fukusima prefektusból.
1976 februárjában szerződtették, az 1976. márciusi versenyen debütált, és a Tatsunami istállóhoz tartozik.
A makuuchi rangot 2006 márciusában, a sanyaku rangot pedig 2014 januárjában érte el.

Izumo városban született, Shimane prefektúra. Gyermekkorában a Takasago istálló egykori ozeki Maenoyama (Takadagawa VIII) rajongója volt, ami arra késztette, hogy belépjen a szumó világába. Azonban nem mindig akart gyoji lenni (mivel 160 cm magas volt, és nem felelt meg a rikishi előírásoknak), és amikor írt egy önreklámozó levelet az istállóvezetőjének, amelyben azt írta, hogy ő tényleg tanítvány akar lenni, még ha a színfalak mögött is, az utolsó mondatba azt írta, hogy "gyoji akarok lenni"

Első szumó bírásodása 1975 májusában Hideki Kimura néven történt, egy hellyel Inosuke Shikimori IV mögött, aki idősebb Inosuke IV-nél (hat évvel idősebb Masanao Kimura IV-nél (aki 2013 januárjában halt meg), így úgy tűnik, jól ismerte őt, és amikor új tanítvány volt, sokszor birkóztak és versenyeztek egymással.

A 2012. januári versenyen a 11. Shikimori Kantayu nevet vette át Kimura Kazuichirótól.

Ugyanezen év májusi versenyének végén Kantayu, aki az elspször volt makuuchi rangú gyoji, ítélte meg a Tochikozan (4. maegashira) és Kyokutenho (7. maegashira) közötti mérkőzést (Kyokutenho nyert és lett az első győztes).

A 2013. március 17-i igazgatótanácsi ülésen úgy döntöttek, hogy április 25-i hatállyal sanyaku rangra léptetik elő. Ennek oka Masanao IV halála volt az ugyanezen év januári verseny után, valamint Tachigyoji Shonosuke Kimura (36) visszavonulása a májusi verseny után.

A rangsor és az életkor közötti kapcsolat miatt a 40. Inosuke három hónappal később született, mint a 11. Kantayu, így várható volt, hogy a 11. Kantayu a Kimura Shonosuke cím, a legmagasabb rangú tate-gyoji cím átvétele nélkül vonul nyugdíjba, még akkor is, ha tate-gyoji lett és 65 éves koráig szolgált Inosuke 40 néven.

Inosuke a 2017-es téli versenyek utolsó napján elkövetett vétségéért való felelősségvállalás egy formájaként azonban felfüggesztették és felfüggesztették a 2018. januártól májusig tartó versenyekről, majd a májusi versenyek után 28-án elfogadták a lemondását, és ugyanezen hónap végén visszavonult.

Miután Inosuke az előző gyoji visszavonult, a tate gyojivá való előléptetését elhalasztották, de a 2018. szeptember 27-i elnökségi ülésen úgy döntöttek, hogy december 25-től, a 2019. januári versenyranglista kihirdetésének napjától tate gyojivá léptetik elő, és felveszi a 41. Inosuke Shikimori nevet. Ha a visszavonulásáig szolgál, akkor közel hat évig lesz a legmagasabb rangú gyoji. 2023. szeptember 28-án egy elnökségi ülésen úgy döntöttek, hogy december 25-én, a 2024. január 25-i versenyranglista kihirdetésének napján felveszi a 38. Kimura Shonosuke nevet és december 25-én előléptetik tate gyoji rangra.

Miután előléptették tate gyojivá, folytatta az edzést, hogy lépést tartson a korával: minden nap sétált, 100 guggolást végzett, stb., hogy gyojiként a legjobb pozícióban lássa a küzdelem részleteit, és gyorsan mozogjon, hogy ne akadjon fenn a ringben a támadás és a védekezés.

2023. szeptember 9. - AKI BASHO 9. nap, - Sekiwake Kotonowaka - Ozeki Hoshoryu mérkőzés bírája volt ami rosszul sült el. Hibás döntést hozott és az uchiidashi után benyújtotta lemondólevelét Yasumi Hakkaku kancellárnak aki olyan figyelmeztetésekkel vigasztalta, mint például: "Ez egy kényes dolog, de a legjobb, ha ezt méltóságteljesen teszi".

Így ez is megtörtént..

HAKKEYOI!!

[Shizukanayama]
Shizukanayama 2023. October 2 - 07:39:55 163 0 hozzászólás 0 ennyiből 0 értékelés Nyomtatás

0 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
  • Még nem küldtek hozzászólást


Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %

SZUMO.INFO